Kurban Bayramı'nı Kutluyoruz

Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, vatandaşların bayramlarda sevdikleriyle görüşerek iyi vakit geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, vatandaşların bayramlarda sevdikleriyle görüşerek iyi vakit geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Kayhan, AA muhabirine, İslamiyet'te ziyaretin önemli olduğunu, bayramların da hatırlanma ve ziyaret vesilesi olduğunu söyledi.

Ziyaretlerin, akrabalar arasında sevgi bağlarını güçlendirdiğini belirten Kayhan, şöyle konuştu:

"Bayramlarda sevdiklerimizle görüşerek iyi vakit geçirmeliyiz. İslam'da insanlar arası ilişkilere önem verildiği gibi özellikle yakınlardan başlayarak anne ve babanın, sırayla diğer akrabaların ziyaret edilip gözetilmesi prensibi son derece önemlidir. Bunun birkaç derecesi vardır. En aşağı derecesi akrabalarımıza karşı tatlı sözlü, güler yüzlü olmak, karşılaştığımızda selamlaşmayı, hal hatır sormayı ihmal etmemek, daima kendileri hakkında iyi şeyler düşünmek ve hayır dilemektir. İkinci derece ise ziyaretlerine gitmek ve çeşitli konularda yardımlarına koşmaktır. Bunlar daha çok bedeni hizmetlerdir. Özellikle yaşlıları ziyaret ederek, yapılacak işleri varsa onları takip etmek kendilerini sevindirecektir. Üçüncü ve en önemli derecesi, akrabalara mali yardım ve destek sağlamaktır."

Reklam
Reklam

Kayhan, bayramlarda dargınlıkların unutulması gerektiğine dikkati çekerek, sevinç ve üzüntülerin karşılıklı paylaşılması, sıkıntılara birlikte çareler aranmasının bayramlarda yapılacak en güzel davranışlar olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz