Kurban Bayramı'nı Kutluyoruz

AK Parti İl Başkanlığı'nca bayramlaşma töreni yapıldı.

AK Parti İl Başkanlığı'nca bayramlaşma töreni yapıldı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Kurşunlu Külliyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, partililerin Kurban Bayramı'nı ve yarın kutlanacak Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti.

Eskişehir'de 2013 yılında, cumhuriyetin 90'ıncı yılının, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin, 2013 Somut Olmayan Kültürel Mirası Başkentliğinin, Ramazan ve Kurban bayramlarının birlikte kutlanacağını ifade eden Avcı, "Yine önümüzdeki yıl, bunlara bir bayram sevinci daha ilave edeceğiz. O da Sayın Başbakanımızın Eskişehir'imize vaat ettiği Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'ni hayata geçirerek Eskişehir'in bayramlarını daha da şenlendirmiş olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da bu yıl "tek yürek, çifte bayram" sloganıyla bayram coşkusunun üst üste yaşandığını bildirdi.

Türkiye'nin bu milletin kanıyla kurulduğunu anlatan Can, şöyle konuştu:

"Bu devlet kurulurken cephede hiç bir siyasi parti yoktu. Erzurum'dan, Diyarbakır'dan, Hatay'dan, Trabzon'dan, İzmir'den, Eskişehir'den Türkiye'nin her yerinden gelen atalarımız vardı. Boy, ırk, ayrımı olmadan, milletin inancıyla kurulan cumhuriyeti, kimse tek başına sahiplenerek buradan siyasi bir çıkar sağlama peşine düşmemelidir. Bugün devlet milletiyle zaten kucaklaşmış durumda, milletin yanında sokakta yürüyerek milliyetçi olunmaz. Milliyetçilik millete hizmet etmekle olur, bugün millet de kendisine hizmet edene görevi veriyor."

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da bugün Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününün olduğunu anımsatarak "Yarın ise 'tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan' diyen vatandaşlarımızla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı idrak edeceğiz, her iki bayramınızı da kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan da bayramların barışı, kardeşlik ruhunu, dayanışma ve yardımlaşmayı yaymaya vesile olmasını diledi.

Konuşmalarının ardından partililer bayramlaştı.

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz