Kurban Etinin Dinlendirilmesi Gerek

Beslenme ve Diyet Uzmanı Rukiye Gözde Demirel, kurban etin yumuşaması ve içindeki bağların kırılması için yaklaşık 24 saat bekletilmesi gerektiğini

Beslenme ve Diyet Uzmanı Rukiye Gözde Demirel, kurban etin yumuşaması ve içindeki bağların kırılması için yaklaşık 24 saat bekletilmesi gerektiğini söyledi.

Demirel yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda etin fazla miktarda tüketilmesinin risk oluşturduğunu belirterek, kurban etinin hayvanın kesildikten hemen sonra tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.

Bu tarz tüketimin sağlık açısından risk taşıdığını vurgulayan Demirel, etin yumuşaması ve içindeki bağların kırılması için yaklaşık 24 saatin geçmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Demirel, güne et gibi sindirimi zor bir besinle başlamanın mide ve bağırsak problemlerine davetiye çıkaracağını anlatarak, güne hafif bir kahvaltıyla başlamanın mideyi gün içinde et tüketimine hazırlamak adına doğru bir seçim olacağını kaydetti.

Demirel, kırmızı etin kolesterolü zengin olduğu için fazla tüketilmesinin sakıncalı olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Sağlığın korunması açısından çok sık ve fazla miktarlarda tüketilmesi sakıncalıdır. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan bireyler Kurban Bayramı'nda, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdırlar. Kırmızı et demir minerali bakımından çok zengin bir besindir. Bayram süresince demir emilimini artırmak adına et yemeklerimizi muhakkak bol yeşillikli bir salata ya da taze sıkılmış portakal suyu ile tüketmeliyiz."

Muhabir: İbrahim Tezel / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: