Kurban fiyatlarında artış olmayacak

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek’ten rahatlatan açıklama geldi. Çeltek, bu yıl kurban fiyatlarında artış olmayacağını söyledi.

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek’ten rahatlatan açıklama geldi. Çeltek, bu yıl kurban fiyatlarında artış olmayacağını söyledi.

Başkan Çeltek, düzenlediği basın toplantısında, bu yıl ki kurban bayramında geçen yıla göre sıkıntının olmayacağını belirtti.

Türkiye’nin belli bölgelerinde hastalıkların olduğunu ve vatandaşın dikkatli olması gerektiğini ifade eden Çeltek, “Tokat’ın bazı bölgelerinde de bu hastalıkların yaşandığını kaydetti.

Çeltek, “Ama şu anda Tarım Bakanlığının Tarım Müdürlükleri aracılığıyla yapılan kontroller ile karantina altına almalar başladı. Kurbanlık hayvanlar, işletme sahiplerinden alınarak hayvanlardan kan alınıyor. Bu kanlar laboratuarlarda incelenerek hastalık görülmediği takdirde bütün bölgelere serbest edilecek. Ama hayvanda hastalık çıkarsa o hayvan hangi bölgede satılacağını, hangi bölgenin sınırları dışarısına çıkarılmayacağını bakanlık aracılığıyla yine Tarım il Müdürlükleri işletme sahiplerine bildirecek” dedi. Başkan Çeltek, fiyatların normal olduğunu söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: “İthal denildi, et sokuldu ama belli bir süre düşürüldü. Hatta işletmelerin çoğu bunla ilgili zarar bile yaptı. Çünkü alımları o yüksek et fiyatlarına göreydi. Şimdi yine aynı noktaya geldi. Et fiyatları oturması gereken yere oturdu. Şu andaki fiyatlar bana göre olması gereken fiyatlar. Bugünlerde yem fiyatlarında zamlar başladı. İnşallah onlarında önüne geçilir. Yani yem fiyatları yerinde kalsa et fiyatları yerinde kalır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz