Kurban hazırlıkları, bıçak ve balta bileyicilerinin işlerini canlandırdı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak ve balta bileğicilerinin işleri açıldı. Bileğiciler, yaşanan artıştan memnun olduklarını...

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak ve balta bileğicilerinin işleri açıldı. Bileğiciler, yaşanan artıştan memnun olduklarını söyledi.
Kurban Bayramı öncesinde bileyicilerin yüzü gülmeye başladı. Büyükbaş kurbanlıkların ayaklarını bağlamakta kullanılan kurbanmatik satışlarında yaşanan canlılık ise satıcıları memnun ediyor. Kurban öncesi bıçak 1,5 lira, balta ve satır ise 2 liradan bileniyor. Bileyici ustası Hanifi Delioğlu, kurban kesiminde ve parçalanmasında kullanılacak olan bıçak, balta ya da satırlarını her önüne gelene bileğletmemesi çağrısında bulundu. Bıçak ve balta bilemenin bir sanat olduğunu ve özel bir önem arzettiğine işaret eden Delioğlu, "Kaliteli bıçak ve baltalar acemi, işini bilmeyen bileyicilerin elinde zayi oluyor. Kurban kestirecek olan vatandaşlarımızın bıçak ve baltalarını bu işi meslek edinmiş erbabına yaptırsınlar." diye konuştu.
Geçtiğimiz ay günde 30 bıçak bilerken, bayram öncesinde bu sayının bine yaklaştığına dikkat çeken Delioğlu şöyle konuştu: "Bayramdan iki hafta önce bıçak, balta ve satırlar bileğlenmeye verilsin. Bileğili kesici aletler çocuklardan uzak tutulsun. İşlerimiz canlandı, şikayetçi değil memnunuz."
Kurbanmatik satıcısı Razi Ağduman isimli esnaf ise Kurban Bayramı'na birkaç gün kala satışların iyi olduğunu söyledi. Ağduman, genelde tosun gibi büyükbaş hayvanların ayaklarını bağlamakta kullanılan kurbanmatiklerin 10 TL'den satıldığını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz