Kurban Pazarında Hareketli Günler

Kurban bayramına 4 gün kala Erzurum kurban pazarında hareketlilik artmaya başladı. Çevre il ve ilçelerden...

Kurban bayramına 4 gün kala Erzurum kurban pazarında hareketlilik artmaya başladı. Çevre il ve ilçelerden getirdikleri küçük ve büyükbaş kurbanlık hayvanlarını satmak isteyen besiciler hayvan pazarını doldurmaya başladı. Sıkı pazarlıkların yaşandığı hayvan pazarlarında güvenlik tedbirleri de üst seviyeye çıkarıldı.

Kurban bayramı yaklaştıkça kurban satış alanları daha kalabalık, pazarlıklar artık daha sıkı yapılır hale geldi. Alıcılar kurbanlıkları daha ucuza alabilmek, satıcılar ise zarar etmeden hayvanını satmak için pazarlık yapıyor. Besiciler, pazara gelen müşteriyi kendi hayvanına çekmek için işportacılar gibi bağırma yöntemine bile başvuruyorlar. Pazarda sahibinin elinden kaçan hayvanlar ve onları yakalamaya çalışan besicilerin görüntüleri, bazen renkli sahnelerle bazen de tatsız olaylarla sonuçlanıyor. Pazarda tatsız vakaların, hırsızlıkların, dolandırıcılıkların önlenmesi için de tedbirler arttırılıyor. Polis ve zabıta ekipleri güvenliği sağlamak için kurban pazarında ki tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı.

Reklam
Reklam

Besiciler artırılan güvenlik önlemlerinden memnun olduklarını ifade ederek “Aracı olan ve köyü yakın olanlar satamadıkları hayvanları olunca akşam evlerine geri dönüp ertesi gün tekrar geliyorlar. Ama uzaktan gelenlerin böyle bir imkânı olmuyor ve mecburen akşam pazarda kalmak zorunda kalıyor. Durum böyle olunca da geceleri hırsızlık olabilir diye tedirgin oluyoruz. Ama sağ olsun polisimiz gece gündüz pazarın çevresinde devriye geziyorlar böyle olunca biraz da olsa içimiz rahat bir şekilde geceyi geçiriyoruz “dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: