Kurban pazarında hareketlilik başladı

Kurban Bayramı’na yaklaşık iki gün kala tüm kentlerde hayvanlar pazardaki yerini alırken, fiyatların geçen yılla...

Kurban Bayramı’na yaklaşık iki gün kala tüm kentlerde hayvanlar pazardaki yerini alırken, fiyatların geçen yılla hemen hemen aynı olduğu bildirildi.
Malatya Belediyesi tarafından Yeşiltepe’de oluşturulan Canlı Hayvan Pazarı’nda günlerdir beklenen hareketlilik başladı. İlçelerden ve Doğu Anadolu’daki bazı illerden kamyonlarla getirilen hayvanlar, üzeri açık satış noktaları içinde satışa sunuluyor. Üreticiler belli bir maliyetle getirdiği hayvanları elden çıkarmanın yollarını ararken vatandaşlar da bugünden bütçelerine uygun kurbanlık arıyor. Kurban Bayramı’na iki gün kala pazarda oluşan fiyatlara göre kurbanlıklar, geçen yılla hemen hemen aynı değerlerde satılıyor. Vatandaşların, küçükbaş kurbanlık için 450–800 lirayı, ortak kesecekleri büyükbaş için ise ortalama 700 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Büyükbaş hayvan fiyatları 2 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında değişiyor.
Malatya Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Türkiye'deki hayvan varlığının yeterli olduğunu, pazarlardaki fiyatların bundan böyle çok fazla değişmeyeceğini söyledi.
Küçükbaş hayvanların 450 ila 800 TL arasında satışa sunulduğunu anlatan Akın, fiyatların geçen yıl ile fazla farklılık göstermediğini ifade etti.
Pazarlarda henüz beklenen hareketliliğin yaşanmadığını, ancak arife ve bayramın ilk günleri ciddi bir yoğunluk beklediklerini anlatan Akın, üreticilere kurbanlık alırken hayvanların küpeli olmasına dikkat etmelerini istedi.
Cemal Tercan isimli üretici ise bir haftaya yakın bir süre burada olduklarını ancak henüz iki koyun satabildiğini belirtti. İnsanların hayvan almak için son günleri beklediğini belirten Tercan, soğuk hava nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz