Kurban Satış Ve Kesim Yerleri İlaçlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerini karasinek ve bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlıyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,...

Büyükşehir Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerini karasinek ve bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Kocaeli genelindeki valilikten izinli kurban satış ve kesim yerlerini ilaçlıyor. İnsan ve hayvan sağlığının korunması amaçlanan çalışmalar Kurban Bayramı’na kadar sürdürülecek. Büyükşehir Belediyesi, valilikten onaylı Kocaeli genelinde faaliyet gösteren kurban satış yerleri ve Büyükşehir Belediyesi mezbahaları ile örnek kesim yerlerini dezenfekte ediyor. Modern araç ve ekipmanlarla yürütülen çalışmalar Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılıyor. Çalışmalar ile ortamda oluşabilecek hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği ilaçlar kullanılıyor. İnsan ve çevre sağlığına zararsız olan ilaçlar ile kurban satış yerlerindeki oluşabilecek sivrisinek larvalarının oluşumuna engel olunuyor. Ayrıca bu alanlardaki sivrisineklerin vatandaşları rahatsız etmemesi sağlanıyor.

Öte yandan kurban satış yerlerinde ilçe belediyelerinin ve kurban kesim komisyonunun izin verdiği yerlere gübreleri atan kişilere uyarılarda bulunuldu. Gübreleri gelişigüzel atan satıcıları gören vatandaşların ise ilçe belediyelere iletmeleri istendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan ve insanlara geçebilecek hastalıkların önlenmesi için uygulanan ilaçlama çalışmaları hem satış yapan hem de kurbanlık alan vatandaşların memnuniyetini kazandı. Vatandaşlar gösterilen hassasiyet için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: