Kurban satış yerleri denetlendi

Zonguldak Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Delihakkı mevkiinde...

Zonguldak Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Delihakkı mevkiinde kurulan kurban pazarını denetledi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner Hekimi Erdal Terzi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla denetimlere başladıklarını belirtti. Terzi, “Kdz. Ereğli Belediyesi'nin, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili çalışmaları devam etmektedir. Kurban satış yeri önceki yıllarda olduğu gibi Delihakkı mevkiinde kurulmuştur. Belediye Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından sık sık denetlenen satış yerinde kurbanlık hayvanların veteriner sağlık raporu ve menşei şahadetnameleri ve kulak küpeleri kontrol edilmekte, kurbanlık hayvanların sağlık durumlarına bakılarak herhangi bir hastalık belirtisi olup olmadığı kontrol edilmekte, kurban pazarının dezenfeksiyonu ve vektör ilaçlaması yapılmaktadır." dedi.
Terzi, vatandaşlar kurbanlık hayvan alırken, hayvanın besi durumunun iyi olmasına, 2 yaşın üstünde olmasına, herhangi bir hastalık belirtisi göstermemesine dikkat etmeleri gerektiğini, damızlık dişi hayvanların tercih edilmemesi gerektiğini söyledi. Terzi, şöyle dedi:
"Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kararlaştırılan kesim noktaları ise Belediye Mezbahası Balı Mahallesi, Kepez Dubleks Evler Yanı, Kadıtarlası Semt Pazarı yanı olarak kararlaştırılmıştır. Kesim noktalarında ehil kasaplarımız ve din görevlilerimiz hazır bulunacaktır. Kesim ücretleri^, büyükbaş hayvan için 185 TL, küçükbaş hayvanlar için 60 TL olarak kararlaştırılmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz