Kurban Sevkiyatı İçin İzin Alma Zorunluluğu

Kurban mevsimin yaklaşmasıyla birlikte yaşanabilecek kurbanlık hayvan sevkiyatları için Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri çeşitli...

Kurban mevsimin yaklaşmasıyla birlikte yaşanabilecek kurbanlık hayvan sevkiyatları için Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri çeşitli önlemler almaya başladı.

Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kurban Bayramı’ndan Trakya’ya kurbanlık hayvan sevk edecek olan besicilere yönelik bir duyuru yayınlayarak besicileri uyardı. Hayvan sevkiyatlarından dolayı özellikle yaşanabilecek hastalıklara karşı koruma amaçlı yapılan duyuruda 2007 yılından bu yana Trakya bölgesine şap hastalığının görülmediği ve bu kapsamda yapılacak olan kurbanlık hayvan sevkiyatlarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin kesinlikle izinlerinin olması gerektiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru şu ifadelere yer verildi. “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca Trakya’ya yapılan canlı hayvan sevklerinde ilgili kısıtlamalar ve yoğun aşılama programları sonucunda Kasım 2007 tarihinden itibaren Trakya’da şap hastalığı görülmemiştir. Bu çalışmalar sonucunda OIE (Uluslar arası Hastalık Ofisi) tarafından 25 Mayıs 2010 tarihinde ‘Trakya’nın Şap Hastalığından Ariliği Statüsü’ onaylanmıştır. Bu kapsamda; Kurban Bayramı’nda Trakya’ya canlı hayvan sevki sadece Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 2010/07 ve 2010/13 sayılı genelgelerindeki şartları taşıyan yetiştiricilerimize ait hayvanlar için geçerli olacaktır. Konu ile ilgili olarak yetiştiricilerimizin ilçe müdürlüğümüzden ayrıntılı bilgi almaları ve Trakya bölgesine kurbanlık hayvan götürecek olan yetiştiricilerimizin ise en geç 29 Mayıs 2013 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir.”

Öte yandan Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından açıklanan Trakya’ya hayvan sevki takviminin şu şekilde işleyeceği belirtildi: 29 Mayıs 2013 ilçe müdürlüğüne son başvuru tarihi, 29 Haziran 2013 işletmeye son hayvan girişi, 15 Ağustos 2013 izolasyon başlangıç tarihi, 15 Eylül 2013 izolasyon bitiş tarihi, 01 Ekim 2013 tahmini sevk tarihi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz