Kurbanlık Fiyatları Yüzde 30 Düştü

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Küçükbaş hayvanlarda geçen yıla oranla en az...

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Küçükbaş hayvanlarda geçen yıla oranla en az yüzde 30 fiyatlarda düşüş var. Bu anlamda fazla parası olmayıp geçen yıl kurban kesemeyenlerde fiyat düşüklüğü nedeniyle bu yıl kurban kesebilirler” dedi.

Hayvan Pazarını ziyaret eden Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Birlik olarak yaptığımız ziyaret ve inceleme sonucunda il dışında bir çok yerde küçükbaş hayvan gelmiş olup yetiştiricilerimiz ve il dışında gelenlerle yaptığımız görüşmelerde satışların düşük olmasından şikayet ettiler. Ama her bayram olduğu gibi genelde bayrama iki gün kala satışlar başlamaktadır. Şimdilik normal gidiyor zaten küçükbaşta geçen yıla oranla en az yüzde 30 fiyatlarda düşüş var. Bu anlamda fazla parası olmayıp geçen yıl kurban kesemeyenlerde fiyat düşüklüğü nedeni ile bu yıl kurban kesebilirler. Önemli bir konuda hayvan sevkıyatlarının kontrollü olması gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Akın, “Küçükbaş hayvan fiyatlarına gelince, bu sene canlı ağırlık kg fiyatı 8.5 TL ile 9.5 TL arasında olup normal kurbanlık 300 TL ile iyisi 750 TL arasında değişmektedir. Kurbanlık alan ve satanların dikkat etmesi gereken bazı konular da ise hırsızlık, sahte para, karşılıksız çek ve senet gibi evraklara dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz