Kurbanlık Sevkiyatında Son Gün

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Atilla Beşkaya, bugün kurbanlık sevkiyatının akşam saatlerinde son bulacağını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Atilla Beşkaya, bugün kurbanlık sevkiyatının akşam saatlerinde son bulacağını bildirdi. Beşkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün son kez kurbanlık için hayvan pazarlarında canlılık yaşandığını belirterek, il dışına yapılacak olan sevklerin akşam saatlerinde son bulacağını kaydetti. Bugün yaklaşık bin 500 büyükbaş hayvanın il dışına sevk edileceğini tahmin ettiklerini ifade eden Beşkaya, "Yarın il dışına sevk yapılmayacak. Çünkü bayrama bir gün kaldığı için sevkiyatları bugün sonlandırıyoruz" dedi. İlde yaklaşık 100 binden fazla hayvanın sevkinin söz konusu olacağını belirten Beşkaya, "Bayrama kadar elimizdeki sevkiyat rakamı netleşir. Öyle tahmin ediyorum ki, 100 binden fazla büyük ve küçükbaş hayvanın sevki söz konusu olacak. Bu bizim için çok ciddi bir rakamdır" diye konuştu. Beşkaya, yarın hayvanların il dışına çıkamayacağını ancak il içinde pazarın süreceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: