Kurbanlıklar artık yurtdışından geliyor

CHP Tokat Milletvekili adayı Orhan Düzgün, Niksar yaylalarından geçerken otlaklarda bir tane hayvan bile görmediğini söyledi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, beraberinde eski İl Başkanı Duran Kum, eski İlçe Başkanı İlker Erkek ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte CHP Milletvekili adayı Orhan Düzgün’ün seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla gittikleri Niksar köy ve kasabalarında sevinç gösterileriyle karşılandı. İlk ziyaretlerini Niksar İlçesi’ne bağlı Öcalan Kasabasına gerçekleştiren Milletvekili Diren ve Düzgün burada vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek karşıladı.

Vatandaşların yoğun sevgi gösterileri arasında açıklamalarda bulunan CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, "Bir insanın çocuklarına bırakacağı en büyük miras Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği bu topraklar üzerinde hür, özgür yaşayan bu millete parlamentoda vekil olmak. Bana bu onuru sizler yaşattınız onun için çok çok teşekkür ediyorum. Bu millete vekil olmak onurların en büyüğü. Hele hele bu Cumhuriyet Halk Partisi’nden olmak o ayrı bir onur, ayrı bir gurur. Bu gururu inşallah adaşım Orhan beyde yaşayacak. Ona hepinizin huzurunda başarılar diliyorum. Acı, tatlı günlerimizi paylaştık. 20 gün sonra görevimi Orhan beye devredeceğim. Bugüne kadar ki haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Biliniz ki ölene kadar hepinizin emrindeyim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öcalan Kasabasında düzenlenen törenin ardından Akgüney ve çevre köylere geçen Diren ve Düzgün burada halka seslendi. CHP Tokat Milletvekili adayı Orhan Düzgün ise yaptığı açıklamada, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren’e desteklerinden ötürü teşekkür ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyeti kuran bir parti olarak bu memleketteki herkesi kucaklamak zorundadır. Bu defa bir hemşehriniz olarak bu bayrak bize devredildi. İnşallah bizde bizden sonra gelecek arkadaşlara devredeceğiz” dedi.

AKP milletvekillerinin Kürt kökenli insanlara 12 Haziran’dan sonra yeni bir kimlik vaat ettiklerini ileri süren Düzgün, “Bu ülkeyi bölmek isteyenlerin daha net bir tavrı olamaz. Biz burada Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle et ve tırnak gibiyiz. Kimsenin bunu ayırmaya yetkisi yoktur buna da hiçbir şekilde müsaade etmeyiz bunu açıkça ifade etmek istiyorum. Niksar yaylalarını çok iyi biliyorum. Gelirken baktım otlaklarda bir tane hayvan bile görmedim. Bu hükümet hayvancılığı bitirdi. Artık kurbanlık hayvanlar bile yurt dışından geliyor. Biz diyoruz ki bir buçuk liraya mazotu satacağız diyoruz. Hükümet satamazsınız diyor. Sen de yatı olana bu fiyata satıyorsun. Bizde çiftçiye satacağız aynı şeyi ona yapacağız. Bizim hiçbirimizin hanımının elinde, boynunda elmas var mı, zümrüt varmı! Devlet bunlardan hiç vergi almıyor biz bundan vergi alacağız. Neyden vergi almayacağız mazottan vergi almayacağız. Hayvancılığı bu şehirde mutlaka ve mutlaka canlandırmamız lazım. Eğer bunu yapmazsak çocuklarımız İstanbul’da İzmir’de asgari ücretle çalışmak için buraları terk edip gidiyorlar. Niksar-Akkuş yolu ile ilgili 9 yıldır söz veriliyor vaat ediliyor. Bununla ilgili şenlikler yapılıyor, şarkılar çaldırıyorlar ortada daha yolun projesi bile onaylanmadı. Yine yapacağız diyorlar 9 yıldır yapmadınız da şimdimi yapacaksınız. Ama ben bize söz veriyorum CHP iktidarında bu yolun yapılması için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz