Kurbanlıklar Elde Kaldı

Çanakkale’de, belediye tarafından hazırlanan kurban kesim alanı, sabah saatlerinden itibaren vatandaşların akınına uğradı. Hemen yan...

Çanakkale’de, belediye tarafından hazırlanan kurban kesim alanı, sabah saatlerinden itibaren vatandaşların akınına uğradı. Hemen yan taraftaki kurban pazarında ise satıcılar, hayvanlarının elde kaldığından yakındı.

Çanakkale’de, kurban kesimi için hazırlanan alan, Bayram namazının hemen sonrasında, kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlarca doldu taştı. Aynı anda 8 küçükbaş hayvan kesilebilen alanda, çok sayıda kasapta vatandaşlara kesim ve soyma işlerinde yardımcı oldu. Türk Hava Kurumu ekipleri de, kesilen hayvanların derilerini topladı. Kurban alanına getirilen küçük çocuklarda, hayvanların kesilmesini korku dolu gözlerle izlediler.

Reklam
Reklam

Kesim alanının hemen yan tarafından bulunan kurban pazarı ise bayramın ilk gününü sakin geçirdi. Kalan kurbanlıkların, Bayramın ilk gününde satılacağı umuduyla bekleyen satıcılar, hayal kırıklığı yaşadı. Vatandaşlar kurbanlıkların fiyatının pahalı oluşundan, satıcılar ise ilgisizlikten yakındı. Büyükbaş hayvanlar ise, Çanakkale mezbahasında kesildi. Burada da sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruk oluştu. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gün boyunca hem kurban pazarında hem de kesim alanlarında görev yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz