Kurbanlıklar Önce Ilaçlandı, Sonra Yola Koyuldu

Ardahan’dan batı illerine gidecek kurbanlıkların sevk işlemlerine başlandı. Ardahan Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri...

Ardahan’dan batı illerine gidecek kurbanlıkların sevk işlemlerine başlandı. Ardahan Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü önünde kamyonlarda bekleyen kurbanlıklar önce ilaçlandı, sonra yola koyuldu.

Şu ana kadar 40 bin büyükbaş hayvanın sevkinin yapıldığı Ardahan’da bu rakamın 60 bine çıkması bekleniyor. Küçükbaş hayvan sayısının ise 10 bini bulacağı bildirildi. Hayvan Sağlığı Yetiştiricileri ve Su Ürünleri Şube Müdürü Atilla Beşkaya, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için pazar günlerinde de sevk işlemlerini yaptıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ardahan’da 60 bin büyükbaş hayvanın kurbanlık olarak batı illerine sevk edilmesini tahmin ettiklerini belirten Beşkaya, “Şu an Şube Müdürlüğü olarak batı illerine TIR ve kamyonlarla gidecek hayvanlara dezenfekte işlemi uyguluyoruz. Özellikle salgın ve bulaşıcı hastalıklardan korunabilmesi, ilimizden diğer illerdeki hayvanlara bulaşma riskini ortadan kaldırmak amacıyla dezenfekte sistemini kurduk ve hayvanları ilaçlıyoruz. Ardahan’da 2012 yılı içerisinde 337 bin büyükbaş hayvan mevcut. Kurbanlık olarak 40 bin hayvan sevkiyatı yaptık. Günde yaklaşık 3 bin hayvanın sevk ve dezenfekte işlemini gerçekleştiriyoruz. Bayrama kadar bu sayının 60 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Küçükbaş hayvan sayısının da 10 bini bulacağını bekliyoruz." dedi.

Kamyonlarda büyükbaş hayvanları batı illerine götüren vatandaşlar da maliyetlerden dertli. Ardahan’dan İstanbul’a giden bir büyükbaş hayvanın maliyetinin bin TL olduğunu kaydeden vatandaşlar, kurbanlık fiyatların düşük olmasından yakındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: