Kurbanlıkların Kesimi Sonrası Kasaplarda Kıyma Kuyruğu Oluştu

Kurbanlıkların kesimi sonrasında kasaplarda kıyma çektirme kuyruğu oluştu.

Kurbanlıkların kesimi sonrasında kasaplarda kıyma çektirme kuyruğu oluştu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan kurban kesim telaşı yerini pay dağıtımı ve kesilen etlerin tasnifine bıraktı. Bayramın ikinci gününde Ordu'da birçok vatandaş, kurban etinin bir bölümünü kıyma çektirmek için kasapların yolunu tuttu.

Kent merkezinde kasaplık yapan Salih Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu sene de kasapların kıyma çektirmek isteyen vatandaşlarla dolduğunu söyledi.

Kendisi gibi kent genelindeki bir çok kasap dükkanında yoğunluk yaşandığını ifade eden Güney, "Çok yoğunuz. Vatandaşların kıyma çektirmek için getirdiği et poşetleri sırada bekliyor. Her yıl olduğu gibi yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yapılan işten çok fazla bir gelir elde etmiyoruz. Amacımız müşterimizin işi görülsün" dedi.

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı'nın ilk gününü birçok kasap esnafı gibi kurban kesimi ile değerlendirdiğini de vurgulayan Güney, "Bayram namazının ardından işe koyulduk. Günü kurban kesimi ile geçirdik. Allah bereket versin para da kazandık" diye konuştu.

Güney'in müşterilerinden Ayşe Çelik ise kesilen kurban etlerinin büyük çoğunluğunu kurban kesemeyen vatandaşlara dağıttığını, geriye kalan eti de kıyma çektirmek istediğini, kasap dükkanlarının bu hizmeti vermesinin de kendileri için kolaylık sağladığını dile getirdi.

Muhabir: Eyüp Elevülü / İsmail Çimen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: