Küre Operasyonu kapsamında ifadeler

ANKARA (İHA) - Küre Operasyonu kapsamında, sanıklardan Serdar Yük'ün ifadesi doğrultusunda Düzce Kaynaşlı'da yapılan aramalarda, herhangi bir cesede rastlanmadı.

Edinilen bilgiye göre, tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Yük'ün ifadelerinden yola çıkılarak Düzce Kaynaşlı'da yapılan araştırmada herhangi bir cesede rastlanılamadı. Yük ifadesinde, "Nuri Bozkır, beni ve Kasım'ı Yenikent'te eğitim yaptıklarını söylediği yere götürdü. Eğitim alanının yanında bir tünel vardı. Bize orada 'Onlar TNT parçalarıdır' dedi. Bir şeyler anlattı. Bol miktarda şırınga ve ameliyat eldivenleri vardı. Geri dönüş için arabaya döndüğümüzde 'Biz gizli infazı burada yapıyoruz. Düzce civarına götürüp bir yere atıyoruz' dedi. O yeri gördükten sonra onunla konuşmak istemedim" dediği öğrenilmişti.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine, savcının talimatıyla harekete geçen polis, Düzce Kaynaşlı'da yaptığı çalışmalarda herhangi bir cesede ulaşamadı.
Öte yandan, sanıklardan çete lideri olduğu iddia edilen Kasım Zengin ile çete üyesi olduğu iddia edilen Siyami Gündüz'ün, Sincan F Tipinde aynı koğuşta kaldığı öğrenildi. İbrahim Tatlıse'in Ankara konserinde arkasında saz çalan Gündüz'ün, cezaevinde de saz çaldığı, Zengin'in, "Siyami çalıyor, ben dinliyorum" dediği öğrenildi. Kasın Zengin'in, Kurtlar Vadisi dizisini çok sevdiği ve ondan etkilendiğini söylediği belirtildi.