Küre'de Chp İlçe Kongresinde Nurullah Sezer Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu'nun Küre ilçesinde İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Nurullah Sezer güven...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu'nun Küre ilçesinde İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Nurullah Sezer güven tazeleyerek, yeniden başkanlığa seçildi.

Parti binasında düzenlenen kongreye CHP Kastamonu İl Başkanı Salih Karasalihoğlu, Merkez ilçe Başkanı Günal Genç, İl Sekreteri Abdullah Uğurlu, İlçe Başkan Yardımcıları İlhan Demir, Turhan Karaçam ve Ahmet Akbay, 23. Dönem Milletvekili Mehmet Yıldırım ve çok sayıda partili katıldı. Divan Kurulunun seçiminden sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kongreye geçildi.

Reklam
Reklam

Kongrede konuşan CHP Kastamonu İl Başkanı Salih Karasalihoğlu, "CHP yeni tüzük içerisinde hareket edecek, Avrupa standartlarına uymak mecburiyetindesiniz. Evlatlarımızın hayatı kararmıştır. Din üzerinden siyaset yaparak toplumumuzun hayatı da kararmıştır. Muazzez basının çok iyi aydınları cezaevine atılmıştır. Bizler bunları kınıyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanı bunu dile getirirken, AK Parti'liler tarafından karşı çıkılmıştır. Hak ve adalete karşı çıkmışlardır. Her çalışan bir endişe içinde, herkes ince hesaplar yapmaya başladı. Bunun için başımıza bir şey gelir diye partimizden istifa edenler bile oldu. Doğalgaz ve elektriğe gelen zamları herkes unuttu" dedi.

  1. Dönem Milletvekili Mehmet Yıldırım ise konuşmasında, şunları kaydetti: "Biz çok az farkla Küre'ı kaybettik. Ama burada olan halka oldu, halk yoksul oldu. Bu kongre derlenme, toparlanma günü olmalıdır. Yargının siyasallaştığı, dinimizin sanki dinsizmiş gibi konuşulduğu bir iktidarla baş başayız. CHP'li olmak kolay değil, milliyetçi olacaksın, yetimin hakkını yemeyeceksin, sürekli devrimci olacaksın, Araç'ı geliştireceksin, genişleteceksin. Sosyal demokrat bayrağını dalgalandırmaya ant içtik. Son seçimlerde gördük ki Kastamonu'da oyumun 34 bin 500'e çıktı. Yerel seçimlere hızla hazırlanmamız gerektiğini düşünüyorum, belediye başkan adaylarını görücüye çıkarmalıyız"
Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: