Küre’de Geleneksel Pilav Şöleni Yapıldı

Küre’nin İkizciler Köyünde bu yıl 2’incisi düzenlenen Pilav Şöleni’ne büyük ilgi gösterildi.İkizciler Köyünde düzenlenen pilav...

Küre’nin İkizciler Köyünde bu yıl 2’incisi düzenlenen Pilav Şöleni’ne büyük ilgi gösterildi.

İkizciler Köyünde düzenlenen pilav şöleninde havanın güzel olması katılımında çok fazla olmasına neden oldu. Küre’de dini bayramlarda köyde yapılan pilav şöleni sayısı birden üçe çıktı. Ersizlerdere köyünde bayramın 3’üncü günü ve Ersizler ile İkizciler köyünde pilav şöleni gerçekleştirildi.

Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, geleneksel olarak gerçekleştirilen pilav şölenine katıldı. Kazancı, “Küre’de geleneksel olarak düzenlenen pilav şölenine ilk defa katılıyorum. İkizciler köyüne geçen yıl yapılan bu güzel toplantı salonunda emiği gecen Mesut Kouncu’ya teşekkür ediyorum. Yapılan toplantı salonunda eksikliklerin olduğunu söyleyerek, eksiklilerinde köy usulü (imece) olarak giderilmesi bizleri mutlu etti” dedi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen pilav şöleninde konuşan Küre İkizciler Köyü Muhtarı Mehmet Siviş, pilav şölenine gecen yıl başladıklarını belirterek, pilav şölenin geleneksel hale getireceklerini söyledi. 1995 yılında okul olarak kullanılan binanın, 1995 yılından beri terk edildiğini belertin Siviş, “Bizde bu binamızı onarımını yaptık ve kullanılır hale getirdik” dedi.

Konuşmaların ardından davetlilere pilav dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: