Küre'de Muhtarlar 'kene' Konusunda Bilgilendirildi

Küre'de Toplum Sağlığı Merkezi tarafından muhtarlara kene eğitimi verildi.

Küre'de Toplum Sağlığı Merkezi tarafından muhtarlara kene eğitimi verildi.

Kastamonu'nun Küre ilçesi Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu'da son zamanlarda yaşanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle ölümlerin önüne geçilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için köy muhtarlarına kene eğitimi verildi. Verilen eğitimde muhtarlara kenenin yapışması halinde neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Yaz mevsiminde ciddi bir tehlike olarak karşımıza çıkan kene hastalıkları ile kenelerden korunma ve keneyle mücadele konusunda slayt gösterisi yapılarak öncelikli olarak köy muhtarları KKKA hastalığı hakkında bilgilendirildi. Kene ısırmalarına karşı kesinlikle kişisel olarak müdahale edilmemesi gerektiğinin ve acilen en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasının hayati önem taşıdığının altını çizen yetkililer, ayrıca muhtarlara kene ile ilgili broşürler dağıttı.

Reklam
Reklam

Küre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçe merkezi ile mahalleler başta olmak üzere köylerde de düzenlenecek eğitimler sonucunda KKKA hastalığı hakkında vatandaşlara da bilgiler verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: