Kürei Hadid Camii restorasyonu sürüyor

Karabük'ün Eflani ilçesinde Candaroğulları döneminde yapılan Eflani Kürei Hadid Camii restorasyon çalışmaları sürüyor. Kontrolörlüğünü Vakıflar...

Karabük'ün Eflani ilçesinde Candaroğulları döneminde yapılan Eflani Kürei Hadid Camii restorasyon çalışmaları sürüyor. Kontrolörlüğünü Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı restorasyonunun 21 Ekim 2012 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.

Vali İzzettin Küçük, Hıdrellez kutlamalarına katılmak üzere gittiği Eflani’nin Demirli köyünde restorasyon çalışmaları devam eden camide incelemelerde bulundu.

Kürei Hadid Camii'nin, Karabük’ün en eski camilerinden biri olduğunu belirten Vali Küçük, “1451 yılında Candaroğulları döneminde yapılmış bir camidir. Bu tür eserler bizim tapu senetlerimizdir. Bu coğrafyada çok uzun senelerdir, asırlar boyu yaşadığımızın sembolüdür. Bu anlamda bizim için çok önemlidir. Bugün itibari ile restorasyon ve tadilat çalışmaları devam ediyor. Bu yıl sonu gibi bitirilmesi hedefleniyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Karabük’ün ilçeleriyle birlikte önemli turizm kaynaklarına sahip olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük, turizmde doğanın ön plana çıkarılması gerektiğini vurguladı. Vali Küçük, “Doğal güzelliklerimizi gelen ziyaretçilerin kullanımına hazır hale getirmemiz gerekiyor. Biz bunun için çalışmalar yapıyoruz. Yenice ormanları dünyanın 9 sıcak noktasından bir tanesi. Çok nadir bir orman yapısı var. Burada çeşitli turizm faaliyetleri şu anda yapılıyor. Ama en önemlisi şu; alt yapı yatırımları yapıp, bunları gelen insanlara kazandırmamız lazım. Aslında muhteşem bir hazinenin üstünde oturuyoruz. Sadece yapmamız gereken o hazinenin üstündeki tozu silmek ve insanların beğenisine sunmak.” dedi.

Vali İzzettin Küçük Kürei Hadid Camii'ndeki incelemelerin ardından Demirli köyündeki vatandaşlar tarafından düzenlenen Hıdrellez şenliklerine katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: