Küresel ısınmanın etkilerine araştırma istemi

Ankara -AA- CHP, küresel ısınmanın etkilerinin araştırılması ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergede, hükümetin, küresel ısınma ve tarım sektörüne etkileri konusunda ciddi bir girişimde bulunmadığı öne sürüldü.

Türkiye'nin batısındaki illeri susuzluk korkusunun sardığı savunulan önergede, yağışların mevsim normallerinin çok altında gitmesi nedeniyle başta Antalya olmak üzere İstanbul ve Bursa gibi illerde belediyelerin tasarruf tedbirleriyle yazı atlatma telaşına girdikleri kaydedildi.

Reklam
Reklam

Üreticilerin, çeltik, mısır ve şeker pancarı gibi çok fazla su isteyen tarım ürünlerinden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladıkları ifade edilen önergede, sulak alanların da gün geçtikçe kuruduğu ve kirlendiğine işaret edildi.

"Küresel ısınmanın, Türkiye için hayati önem arz ettiği" belirtilen önergede, küresel ısınmanın etkilerinin araştırılması ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılması istendi.