Küresel ısınmaya karşı "1 dk ışık söndürme" eylemi

MERSİN (İHA) - Çağdaş Gençlik Derneği (ÇGD) Mersin Şube Başkan Yardımcısı Ceyhun Güler, küresel ısınmanın her geçen gün tüm çarpıcılığı ile kendisini hissettirmeye başladığını belirterek, "Bu felakete karşı tepkisiz kaldığımız her an ileride yaşanacak olan olumsuzlukların sorumluluğunu üzerimize almaktayız. Bu çerçevede 28 Nisan-28 Mayıs 2007 tarihleri arasında her gün saat 21.00'da tüm halkımızı küresel ısınmaya '1 dakika' demek için 1 dakika süreyle tüm ışıkları söndürmeye davet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Güler, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) yaptığı açıklamada, 28 Nisan-28 Mayıs 2007 tarihleri arasında tüm Mersin halkını, 1 dakikalık ışık söndürme eylemine davet etti.

Küresel ısınmanın her geçen gün tüm çarpıklığı ile kendisini hissettirdiğini ve doğacak olan tehlikelerin sinyallerini vermeye başladığını ifade eden Güler, "Çağımızda bu felakete karşı tepkisiz kaldığımız her an ileride yaşanacak olan olumsuzlukların sorumluluğunu üzerimize almaktayız" diye konuştu.
Felaketlerin oluşmasına müdahale edilmediği ve tepki gösterilmediği sürece küresel ısınmadan kaynaklı oluşacak olan kuraklık, susuzluk, açlık, iklim göçleri, deniz seviyesi yükselmelerinin ileride gelecek nesli bir adım daha "yok oluşa" sürükleyeceğinin altını çizen Güler, geleceğe dair hayallerin devamı adına, insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

"Harekete geçmek için çok vaktimiz kalmadı" diyen Güler, gelecekte korku dolu bakışlarla çağı seyreden gözleri, umuda ve yaşama döndürmek adına herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Reklam
Reklam

ÇGD olarak 28 Nisan-28 Mayıs 2007 tarihleri arasında her gün saat 21.00'da tüm halkı süresel ısınmaya "1 dakika" demek için 1 dakika süreyle tüm ışıkları söndürmeye ve 1 dakika karanlığa davet ettiklerini vurgulayan Güler, "Unutmayın ki sönen her ışık sesinde, geleceğe hediye ettiğiniz bir nefes sesi duyulacak" şeklinde konuştu.