Küresel Şehir Tarihi Projesi'ne Türkiye'den yeni üye

Dr. Yunus Uğur, dünyanın farklı üniversitelerinden şehir tarihi alanında uzman akademisyenlerden oluşan Küresel Şehir Tarihi Projesi Uluslararası Danışma Konseyi'nin yeni üyesi oldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Direktörü Dr. Yunus Uğur, Küresel Şehir Tarihi Projesi Uluslararası Danışma Konseyi (IAC) üyeliğine seçildi.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Dr. Yunus Uğur, dünyanın farklı üniversitelerinden şehir tarihi alanında uzman akademisyenlerden oluşan konseyin yeni üyesi oldu.

Küresel bakış açısı ile şehirlerin tarihini sentezleyen araştırma ağı Küresel Şehir Tarihi Projesi (Global Urban History Project), şehirleri büyük ölçekli ve ulus ötesi yaklaşımla ele almayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Proje, karşılaştırmalı veya tek bir merkez üzerinden küresel bağlantılara odaklanan metotlar kullanılarak yapılan şehir çalışmalarını bir araya getiriyor.

Konsey üyesi Yunus Uğur, şehirler arası küresel bağlantıları ortaya çıkarmaya yönelik etkinlik, yayın ve projeler geliştirmeye odaklanan projede, Osmanlı şehirlerini, dünya şehirleriyle birlikte düşünme ve çalışma çerçevesinde diğer araştırmacılarla işbirlikleri geliştirmeyi ve konuyla ilgili Türkiye'de ortak sempozyum ve çalıştaylar gerçekleştirmeyi amaçlıyor.