Kurnazlığıyla bilinen tilki de trafik kurbanı oldu

Yabani hayatta kurnazlığı ile bilinen tilki, modern hayata uyum sağlayamadı. Trafik kazası geçiren tilki, tedavi...

Yabani hayatta kurnazlığı ile bilinen tilki, modern hayata uyum sağlayamadı. Trafik kazası geçiren tilki, tedavi sürecinde Beylikdüzü Rehabilitasyon Merkezi görevlileri tarafından sucuk ve tavuk etiyle besleniyor.
Yolunu kaybeden tilki Beylikdüzü’ne gelince, caddeden geçerken trafik kazası geçirdi. Vatandaşların ihbarını değerlendiren Beylikdüzü Rehabilitasyon Merkezi görevlileri, aracın çarpmasıyla yaralanan ve yürüyemeyen tilkiyi bulunduğu yerden alıp, rehabilitasyon merkezine getirdi. Yapılan muayene sonunda tilkinin belinin kırık olduğu teşhis edildi ve tedavisine başlandı.
Tilkinin sağlığına yeniden kavuşması için ilgi gösteren rehabilitasyon görevlileri, tilkinin beslenmesine de özen gösteriyor. Tilki burada görevliler tarafından sucuk ve tavuk etiyle besleniyor. Yaklaşık iki hafta sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahi Anabilim Dalı Yabani Hayvanlar Ünitesi’nde cerrahi müdahalede bulunulması için tilkiyi teslim edeceklerini açıklayan yetkililer, hayvanın operasyon ve tedavi sonrasında doğal hayata bırakılacağını da bildirdi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü'nün doğal hayatın içinde bulunduğu bir ilçe olduğunu söyledi. Uzun, "Bir tilkiyi araç ezmiş. Bu tilkiyi alıp tedavi etmeye çalışıyoruz. İyileşince doğaya salacağız." şeklinde konuştu.
Tilkinin bakımını yapan Veteriner Ahmet Köse de, "Tilkinin bel kısımından aşağısını araç ezmiş. Kısmi felç var. Tedavisini yapıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz