Kursiyer esnaflar sertifikalarını aldı

Erdemli Ticaret ve sanayi odası (ETSO) ile Erdemli Halk Eğitim Merkezince ortaklaşa esnafa yönelik düzenlenen...

Erdemli Ticaret ve sanayi odası (ETSO) ile Erdemli Halk Eğitim Merkezince ortaklaşa esnafa yönelik düzenlenen ve 128 saat süren orta kademe İngilizce kursuna katılanlara sertifikaları dağıtıldı.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer Okur, yaptığı konuşmada, "Beşikten mezara kadar eğitim' ilkesine göre hareket ederek, sosyal hayatı güçlendirme , aile ve ülke ekonomisine katkının yanı sıra iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini amaçladığını ifade eden Okur Bu amacımız doğrultusunda Erdemlimizin merkez ,belde ve köylerindeki vatandaşlarımızdan talep eden herkese hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın; mesleki, teknik, sosyal , kültürel ve okuma yazma kursları açarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağladık. Halk Eğitimi Merkezi olarak Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak esnafımıza, hem turizm ve ticaretin hem de tarımın gelişmesi için İngilizce kursu açtık. Turizm, Ticaret ve tarımın alt yapısı vasıflı , her yönden kendini geliştirmiş insanlara dayanır. Günümüz ekonomisinde nitelikli insan yabancı dil bilen insandır. Özellikle 2013 Akdeniz Olimpiyatlarının Mersin ‘de yapılacak olması esnafımız için çok önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Gelen sporcu kafileleri ve seyircileri ile sağlıklı bir iletişim kurup ticaret yapabilmeleri için dil bilmenin büyük önemi var. Ayrıca Erdemli’nin turizm bölgesi ilan edilmesi ve Mersin’e hava alanı yapılması her yönden zengin tarihi doğası ve turistik yeri olan İlçemize büyük bir turist akımı olacaktır. Bir lisan bir insan diyerek amacımız yabancı dil bilmeyen tek bir esnafın kalmamasıdır." diye konuştu.
Daha sonra Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz