Kursiyerler, Usta Mankenlere Taş Çıkarttı

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığında açılan meslek edindirme kurslarının yıl sonu genel...

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığında açılan meslek edindirme kurslarının yıl sonu genel sergisi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Serginin finaline kursiyerlerin defilesi damga vurdu.

İZMEK’e bağlı 37 kurs merkezinde 72 farklı branşta 126 eğitmen nezaretinde yaklaşık 7500 kursiyerin 8 aylık eğitimlerinin sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Başiskele İlçesi Halk Eğitim Müdürü Suat Şahin, sivil toplum örgüt temsilcileriyle, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Başkan Doğan, İZMEK kurslarının halk üniversitesinde dönüştüğünü belirterek, ”Kurslardan binlerce kişi mezun oluyor ve bir çoğu da bu kurslar sayesinde ya iş buluyor ya da kendi işini kuruyor. Kursiyerlerden isteğimiz, öğrendiklerinizi mutlaka paraya dönüştürün. El emeği göz nuru döktüğünüz eserlerinizi satarak aile ekonomisine katkı sağlayın” dedi.

Kurs bitirme belgelerinin de verildiği törende kursiyerlerin defilesi büyük ilgi gördü. Kursiyerlerin kendi eserlerinin yer aldığı defile usta mankenlerin gösterisini aratmadı. Birbirinden güzel giyim eşyalarını giyip podyumda gösteri yapan kursiyerler salonu dolduranlardan bol bol alkış aldılar.

Kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptıkları eserlerden oluşan sergi üç gün boyunca gezilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: