Kursiyerlerin Emekleri Festivalde Sergilendi

Amasya “Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali” etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Müdürlü tarafından hazırlanan yıl...

Amasya “Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali” etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Müdürlü tarafından hazırlanan yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.
Açılışa Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Mehmet Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Halkoyunları gösterileriyle başlayan programda konuşan Vali Öz; “Amasya önemli bir kültür ve medeniyet kentidir. Kültür değerlerimizin öğretilmesi yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından hem valilik, hem belediye kültür evleri hem de halk eğitim merkezlerimiz bünyesinde çok güzel kurslar açılıyor. Biz istiyoruz ki bu süreç devam etsin, kültür değerlerimizi öğrenelim, ekonomiye kazandıralım. Böylece hem kültürel sürekliliği sağlıyor, hem de başta bayanlar olmak üzere vatandaşlarımıza ek bir geçim kaynağı sağlıyoruz. Bunun için hem belediyemiz ve valilik hem de İl Özel İdaresi olarak bütün ortam, doküman ve maddi desteği sağlamaya hazırız.” diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Akça ise “Yüzyıllardır devam edegelen, onu var eden değerler manzumesi içinde; dili, inanç değerleri, kültürü, sanatı vardır. Milli kültürümüzü meydana getiren şehirlerimizin hayatıdır. Şehirleri bir bakıma var eden, tanıtan, sanatı, mimarisi, musikisi, kültürleridir. Son yıllarda şehirleri daha da cazibeli kılan, kültür, sanat değerleri ve bu anlamda yapılan etkinliklerdir.
7500 yıllık bir tarih, kültür ve sanat şehri olan Amasya'mızın bu değerlerinin son yıllarda daha fazla tanınıyor hale gelmesinde, kültür varlıklarının yanında; el sanatlarında kaydedilen önemli gelişmelerinde büyük katkısı olduğuna inanıyoruz.
Yassıçal çuha dokuma, ipek dokuma, Erhani gümüş işlemeciliği, mimariye ait maketler, ebru, çini, iğne oyası, tel kırma, el nakışları, ipek halı, kilim dokuma, çarşaf bağlama, ahşap boyama, tezhip, hat, mısır bebek, mis sabunculuk gibi kurslarımızda üretilen ürünler hem geleneksel, hem de Amasya'mıza ait el sanatlarını canlandırmakta ve geliştirmektedir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: