Kursta Metan Gazı Korkusu

Aydın merkez Ovaeymir beldesinde bulunan Kur’an kursunda, metan gazı korkusu yüzünden iki odanın bir süre...

Aydın merkez Ovaeymir beldesinde bulunan Kur’an kursunda, metan gazı korkusu yüzünden iki odanın bir süre kullanılmadığı iddia edildi.
Kursta öğenim gören 100'den fazla öğrencinin hayatından endişe eden kurs öğreticilerinin, metan gazından şüphelenerek durumu Aydın Müftülüğü’ne bildirdikleri öğrenildi. Olayın müftülüğe yansımasından sonra metan gazı tespiti için bir çalışma yapılmadan odaların yeniden eğitime açıldığı iddia edildi.

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu, kurstaki sıkıntıları bildiklerini, kokunun metan gazından değil aşırı rutubetten kaynaklandığını belirtti. Bu konuda bir incelemelerinin bulunmadığını söyleyen Kocaoğlu, kurs binasının tamirata ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Ovaeymir Belediye Başkanı Muzaffer Yöndemli de kurs binasının yakınında bir metre derinlikte metan gazı tespit ettiklerini belirtti. Yöndemli, problemin kendilerine de geldiğini söyledi. Yöndemli, orada kurs gören çocukların durumunu bildikleri için belediyeye ait taziye evinin kurs için uygun olduğunu ancak bir karşılık göremediklerini belirterek, kurs binasının elverişli olmadığını söyledi. Binanın bazı odalarındaki kokunun ne kokusu olduğu konusunda tespit yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Muzaffer Yöndemli, tehlikenin ve çocukların durumunun önemsenmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: