Kursu tamamlayan kabak yetiştiricileri, ürünlerini toplamaya hazırlanıyor

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde belediye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim ve İş-Kur tarafından...

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde belediye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim ve İş-Kur tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Tarımsal Gelişim ve Eğitim Projesi (TAGEP) kapsamında eğitimlerini tamamlayan 61 kursiyer, kendilerine tahsis edilen 450 dönüm tarlada kabak yetiştirdi.
Kabağı ile meşhur Sakarya'da gerçekleştirilen örnek projeyle kabak yetiştiriciliğinin artırılması hedefleniyor. Akyazı ilçesinde proje kapsamında, eğitimlerini tamamlayan toplam 61 kursiyer, kursta öğrendiklerini kendilerine belediye tarafından tahsis edilen tarlalara, yine belediyenin dağıttığı kabak tohumlarını ekerek uyguladı. Bakımları kursiyerler tarafından yapılan kabaklar, yakında toplanarak pazara sunulacak.
Örnek projenin istedikleri gibi gittiğini söyleyen Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, yeni kursların en kısa sürede başlayacağını ifade etti. Ürün yetiştiren kursiyerlere pazar konusunda da yardımcı olacaklarını kaydeden Yazıcı, "Daha önce çiftçilik yapmayan 61 kursiyere ücretsiz, hatta maaşları ödenerek dersler verildi. Ardından yetiştiricilik için 450 dönüm arazi tahsis edilerek kabak tohumu dağıtıldı. Sonuçta çok güzel ürünler elde edildi. TAGEP projesi kapsamında hiç tarla görmemiş ancak isteği olanlara çiftçilik öğretilerek ekonomiye katkı sağlanmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz