Kurşunlu Göleti'nde Su Tutulmaya Başlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında İnegöl ilçesindeki Kurşunlu Göleti'nde su tutulmaya başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında İnegöl ilçesindeki Kurşunlu Göleti'nde su tutulmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gölette incelemelerde bulundu. Yeni dönemde kırsalla ilgili çalışmalara devam ettiklerini belirten Altepe, şunları kaydetti: "17 ilçemizin tüm üretim bölgelerinde, çiftçilerimizin ve tarımla uğraşan tüm vatandaşlarımızın üretimine katkı sağlamak konusunda en büyük desteği artık büyükşehir ve ilçe belediyeleri veriyor. Kurşunlu'da üretici için gerçekten önem taşıyan ve üretimin can damarı yatırımlardan biri olan sulama konusu çözüldü. Büyükşehir Belediyesi olarak BUSKİ kanalıyla ve diğer kuruluşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın dertlerine çare bulmaya gayret ediyoruz. Kurşunlu'da çilek üretimi önemli bir üretim kolunu oluşturuyor. Yaklaşık 5 bin 200 dekar alan sadece çilek üretiminde kullanılıyor. Daha önce burada önemli sıkıntılar yaşanıyordu. Bu göletin boş olduğu bizlere iletildi ve yakın mesafede bulunan Çayköyü Deresi'nde akan suyun gölete bağlanması istendi. Hemen çalışmalara başladık. Yaklaşık 400 milimetre çapındaki çelik boru 5 kilometre mesafeden Çayköyü Deresi’nden artık Kurşunlu Göleti’ne suyu taşıyor. Aynı zamanda sadece gölet havzası değil, dere yatağının suyu da gölete ulaştırılmış oluyor. Bölge tarımına ve özellikle çilek üretimine büyük destek sağlayacak olan güzel bir çalışma gerçekleşmiş oldu.” İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Altepe’ye teşekkür ederek, "İnegöl her ne kadar sanayi ilçesi gibi görünse de aynı zamanda da bir tarım ilçesidir. Büyükşehir Belediyesi de bu konuya çok hakim. Bizlere Kurşunlu bölgesine yaptığımız tüm ziyaretlerde ilk söylenen bu göletin suyla buluşturulmasıydı. 3,5-4 ay gibi kısa bir dönemde bu çalışmanın gerçekleştirilmiş olmasının sevincini yaşıyoruz" ifadesini kullandı. Çileğin yanı sıra ayçekirdeği üretimi yapılan alanların da sulama göletinden faydalanacağına değinen Aktaş, İnegöl’ün merkezi ve köylerinde Büyükşehir Belediyesi ile daha çok çalışma yapılacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: