Kurşunlu Han'ın restore çalışmaları-İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba: "Restorasyon konusunda çok sayıda şikayet aldık, yanlışındüzeltilmesi için restorasyon çalışmasını durdurduk"

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Alaşehir'deki 562 yılık tarihi Kurşunlu Han'ın restorasyonu konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, yanlışın

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Alaşehir'deki 562 yılık tarihi Kurşunlu Han'ın restorasyonu konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, yanlışın düzeltilmesi için restorasyon çalışmasını durdurduklarını söyledi.

İba, Alaşehir'e gerçekleştirdiği ziyarette, Kurşunlu Han'da incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, handa yaklaşık 8 ay önce başlatılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak yanlışın düzeltilmesi için restorasyon çalışmasını durdurduk. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'ne yeni bir rapor hazırlatılıyor. Rapor tamamlanarak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na teslim edilecek. Bizim isteğimiz buranın aslına uygun olarak ve tarihi görüntüsü bozulmadan restore edilmesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: