Kurt kapanı ne demek? Kurt kapanı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Kurt kapanı birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Kurt kapanı ne demektir?

Birleşik sözcükler, bitişik kelimelerle oluşabileceği gibi ayrı yazılan kelimelerle de farklı anlamlar doğuran yapılardır. Hayatımızın her alanında karşılaştığımız birleşik sözcüklerin anlamı, Türk Dil Kurumu tarafından incelenerek çıkarılmaya çalışılır. Kurt kapanı birleşik kelimesi de anlamı sıkça araştırılan sözcükler arasında yer alır. Kurt kapanı TDK sözlükte ne anlama gelir?

Kurt kapanı Ne Demek? Kurt kapanı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kurt kapanı birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Kurt kapanı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,spor Güreşte rakibi alta düşürdükten sonra üstüne oturarak uylukları arasında ayak bağlama, bir yandan da iki kolu altından el geçirerek ağırlığı bel üzerine verme

Anahtar Kelimeler: