Kürt sorununa 'anayasa' modeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için tüm partilerin katılacağı çözüm önerisini yineledi. Kılıçdaroğlu, çözüm için 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu gibi çalışacak bir kurul oluşturulmalı' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyonun programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Kürt sorunu vardı.

'4 partinin buluşması gerektiği' talebini yineleyen Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulması gerektiğini belirti.

Otuz yıldır süren terör sorununun ssiyaset'in sorumluluğunda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu örneğinden yola çıkarak bu soruna parlamento çatısı altında tüm siyasi partilerin katılımıyla bir çözüm üretilmesi yaklaşımını benimsediklerini ve bir çözüm paketi oluşturduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

'MHP VE BDP'SİZ OLMAZ'
Sadece AK Parti ve CHP'nin yan yana gelmesiyle bu sorunun çözülemeyeceğini vurgulayan CHP Genel Başkanı, MHP ve BDP'nin sorunun çözümünde önemli aktörler olduğunu ve bu aktörler göz ardı edilerek çözüm arandığında başarısız olunacağını dile getirdi.

'CUMHURBAŞKANI'NI HALKIN SEÇMESİ YANLIŞ'
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim tartışmalarına da değindi.

Cumhurbaşkanını haklın seçmesinin yanlış olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün görev süresini 5 yıldan 7 yıla çıkaran Anayasa Mahkemesi kararının da Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler: