‘Kurt Üzümü’ Artık Çankaya’da Yetişecek

Doğu Asya’nın şifalı bitkisi Gojiberry (kurt üzümü) artık Ankara’nın Çankaya ilçesinde yetişecek.Çankaya Belediyesi “Onurlu Tokluk...

Doğu Asya’nın şifalı bitkisi Gojiberry (kurt üzümü) artık Ankara’nın Çankaya ilçesinde yetişecek.
Çankaya Belediyesi “Onurlu Tokluk Düzenli Beslenme için Kır Kent Kardeşliği” projesi kapsamında ilçenin köylerinde gojiberry yetiştirme seferberliği başlattı.

İnsan vücudunda hücreleri koruma görevi üstlenen antioksidanın en yüksek seviyede bulunduğu meyve olan gojiberry, anti-kanser ilacı olarak da kullanılıyor. Belediye, Kır Kent projesi ile uzun bir akademik araştırmanın ardından 7 köyde gojiberry üretimi çalışması yapıyor.

Reklam
Reklam

Evciler, Karahasanlı, Kömürcü, Akarlar ve Yayla mahallelerini kapsayan üretim çalışmasında Çankaya Belediyesi öncelikle iklim ve alan araştırması yaptı. En uygun yetiştirme bölgelerini belirleyen proje çalışanları daha sonra gojiberry bitkisi hakkında bölge halkına eğitim verdi.

Belediye, gojiberry üretimi yapmak isteyen gönüllü çiftçilere goji fidesi temin etti.
Aktif tarım faaliyetlerine farklı bir soluk getirmeyi hedefleyen belediye, fidelerden gerekli verimi aldığı takdirde bölgede daha geniş goji üretim alanlarının yaratılmasını sağlayacak.

Aktarlarda kilosu yaklaşık 80 liraya satılan gojiberryler yerli üretime dahil edilmiş olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: