Kürtaj Ve Sezaryen Tartışmaları

Trabzon'da bir grup kadın, "kürtaj" ve "sezaryen" tartışmalarını protesto etti.

Trabzon'da bir grup kadın, "kürtaj" ve "sezaryen" tartışmalarını protesto etti.

Zeytinlik Mahallesi'ndeki Trabzon Sanatevi önünde toplanan üzerlerinde siyah tişört bulunan kadınlar, çeşitli dövizler açıp, "Kürtaj" ve "sezaryen" tartışmalarına ilişkin sloganlar atarak, Yenicuma Mahallesi'ndeki Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kadar yürüdüler.

Burada grup adına açıklama yapan Dilay Aydın, kürtajı yasaklamak için başlatılan sürecin derhal durdurulmasını talep ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Hiçbir bilimsel veriye dayanmayan bu "vahim" girişimin, dünya deneyiminin kürtaj oranlarını düşürmeyeceğini, güvensiz koşullarda kürtaja yol açıp kadın ölümlerini artıracağını savunan Aydın, şunları kaydetti:

"Güvenli olmayan koşullarda yapılan düşükler nedeniyle her yıl dünyada on binlerce kadın hayatını kaybediyor. Dünyada her yıl uygulanan 46 milyon kürtajın yarısı, güvenli olmayan koşullarda yapılıyor. Bu uygulamalar sonucunda yılda yaklaşık 80 bin kadın yaşamını yitiriyor. Bu ölümlerin neredeyse tamamı, kürtajın yasaklandığı veya aile planlaması hizmetlerinin yetersiz sunulduğu ülkelerde meydana geliyor."

Açıklamanın ardından hastanenin acil servisi önünde bir süre oturan kadınlar, daha sonra dağıldı.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: