Kürtaj Ve Sezaryen Tartışmaları

Ankara'da bir grup kadın, kürtaj ve sezaryen tartışmalarını protesto için kendilerini Sağlık Bakanlığı önündeki demir parmaklıklara zincirledi.

Ankara'da bir grup kadın, kürtaj ve sezaryen tartışmalarını protesto için kendilerini Sağlık Bakanlığı önündeki demir parmaklıklara zincirledi.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi kadınlar, kürtaj ve sezaryene ilişkin tartışmaları protesto için Sağlık Bakanlığı önünde toplantı. Kendilerini Bakanlığın önündeki demir parmaklıklara zincirleyen kadınlar, kürtaj yasağı karşıtı sloganlar attı.

Zincirleri kesen güvenlik güçleri, 4 kadını gözaltına aldı.

SDP'li başka bir grup da kürtaj tartışmalarını protesto için AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürümek istedi.

Reklam
Reklam

Başkanlık binasının bulunduğu Mediha Eldem Sokak girişinde barikat oluşturan Çevik Kuvvet ekiplerince durdurulan grup, sloganlarla kürtaj tartışmalarını protesto etti.

Grup adına yapılan açıklamada, kadının kendi bedeni üzerinde karar verme hakkı olduğu ifade edilerek, "Sağlıklı doğum ortamı ve kürtaj yaptırmak kadınların hakkıdır. Devletin ise bunları sağlamak yükümlülüğü vardır" denildi.

İçerisinde kırmızı boya bulunan balonları polise atan grup, daha sonra buradan ayrıldı.

Muhabir: Serdar Açıl

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: