Kürtajda ölüme dava

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ta, yaklaşık 6 ay önce kürtaj yaptığı 7 çocuk annesi kadının ölümüne sebep olmakla suçlanan doktor hakkında, "Rızası ile gebe kadının bebeğini düşürmek suretiyle ölümüne neden olmak" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Şahinkaya Beldesi'nde oturan Erol Kaz, hamile eşi Nazlı Kaz'ı (35) yakınlarının tavsiyesi üzerine Kadın Doğum Uzmanı Zeki Olgun'a götürdüğünü belirterek, "Doktor çocuğu alacağını söyledi. Biz de kabul ettik. Kendi bürosunda operasyonu gerçekleştirdi. Sonra da bize 'İşiniz bitti gidebilirsiniz' dedi. Eşimle birlikte kız kardeşimin evine gittik. Gayet iyi görünüyordu. Ancak bir gün sonra eşim mutfakta aniden fenalaşınca hastaneye götürdük. Çok geçmeden hayatını kaybetti" dedi.

Reklam
Reklam

Eşinin daha önce ciddi bir rahatsızlığı bulunmadığını ifade eden Erol Kaz, "Devlet Hastanesi'nde eşimin sol bacağında toplar damar tıkanıklığı tespit edilmişti. Bir hafta yattıktan sonra taburcu oldu. Eşimin hamileliğiyle birlikte damar hastalığından dolayı kürtaja karar verdik. Zeki Olgun ile görüştükten sonra 100 milyon liraya kürtaj için anlaştık. Kürtajdan bir gün sonra eşim hayatını kaybetti. Devlet Hastanesi'ndeki doktorların eşimin kürtajdan dolayı ölmüş olabileceğini belirtmeleri üzerine savcıya şikayetçi olduğumu söyledim. Benim çocuklarım öksüz kaldı, başkalarının çocukları öksüz kalmasın. Nazlım kürtaj oluncaya kadar dimdik ayaktaydı. Şikayetçiyim, bu işin peşini bırakmaya hiç niyetim yok" diye konuştu

Kaz ailesinin şikayetçi olmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı, Doktor Zeki Olgun hakkında, "Rızası ile gebe kadının bebeğini düşürmek suretiyle ölümüne neden olmak" suçundan TCK 468/2-4 maddeleri gereğince 5 ile 12 yıl arasında hapis istemiyle dava açtı. Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan Zeki Olgun suçlamaları kabul etmezken, "Kadının ölümü kürtajdan değil, diğer hastalıklarından dolayıdır. Yılların tecrübesi ile yapmış olduğum kürtaj onun ölümüne sebep değildir. Vicdanen rahatım. Tek üzüldüğüm şey bir hastamın hayatını kaybetmesidir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 aydır devam eden davada, karar İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan kesin ölüm nedeninin bildirileceği rapora kaldı.