Kurtalan Demir Yolu Yenileme Çalışmaları Başladı

Kurtalan-Beşiri ilçesi arasında bulunan 30 kilometrelik demir yolu hattının bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Kurtalan-Beşiri ilçesi arasında bulunan 30 kilometrelik demir yolu hattının bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Demir yolu hattının bakım ve onarımın başlamasından dolayı Kurtalan Gar Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Bu demir yolu hattının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Diyarbakır Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Akdağ, demir yolu bakım ve onarım çalışmasının 3 ay içinde tamamlanmasının planlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Kurtalan-Beşiri demir yolu hattı çok eski. Bu demir yolunda sefer yapan trenler 30 kilometre hızın üstüne çıkamıyorlar. Yol bakım çalışması tamamlandığında 70 kilometre hıza ulaşılacak. Yol bakım ve yenileme çalışması tamamlandığında ise vatandaşlarımız Kurtalan'dan, Diyarbakır'a trenle 2 saatte gidebilecekler"

Reklam
Reklam

Törene, Akdağ, Kurtalan Kaymakamı Halim Can, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Garnizon Komutanı Mesut Sönmez ve kurum müdürleri katıldı.

Muhabir: Abdurrahman Binay / Aziz Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz