Kurtalan’da Hasat Bayramı Yapıldı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, bu yıl ilk kez hasat bayramı etkinliği düzenlendi.Kurtalan Ziraat Odası tarafından ilçede...

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, bu yıl ilk kez hasat bayramı etkinliği düzenlendi.

Kurtalan Ziraat Odası tarafından ilçede düzenlenen etkinlikte çiftçiler bereket duasında durdu. Biçerdöverle hasat toplanırken, tarıma yapılan katkılardan dolayı çiftçilere plaketler verildi. Törende bir konuşma yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt’te tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması için valilik olarak her türlü desteğin sağlandığını söyledi. Vali Aydın, "Güneydoğu Anadolu Projesi Kırsal Kalkınma Projesi ve Dicle Kalkınma Ajansı aracılığıyla hazırlanan projelere çiftçilerimize çeşitli desteklemeler verildi. Siirt’in tarımda daha iyi noktalara gelmesi için de bu desteklemeler artarak devam edecek. Bu yıl ise hasat zamanı ile birlikte arpa ve buğdayda iyi bir rekolte bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ise, çözüm süreciyle birlikte bölgede huzur ortamının tesis edilmesiyle birlikte ilk kez hasat bayramı tertiplediklerini ifade etti. Bu yıl arpa ve buğdayda iyi bir rekolte beklediklerini belirten Günbat, "Siirt’in tarımdaki kalbi olan Kurtalan’da geçen sene 80 bin ton rekolte elde edildi. Bu yıl ise yağan yağışlardan dolayı bereketlenen topraktan 20 bin ton arpa 80 bin civarında da buğday olmak üzere 100 bin ton üzerinde bir rekolte bekliyoruz. Toprak mahsulleri ofisi Kurtalan ajansı tarafından sert buğdaya 765 lira yumuşak buğdaya ise 720 lira tonu başına destek veriyor. Bu yıl ilk kez Kurtalan’da düzenlediğimiz hasat bayramında Avrupa Birliği ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi Projelerinden istifade eden Siirtli çiftçilerimize tarıma verdiği desteklerinden ötürü plaket vererek kendilerini onure etti" diye konuştu.

Törende desteklerinden Kurtalan Kaymakamı Halim Can ve 10 çiftçiye plaket verildi. Okunan bereket duasının ardından Siirt Valisi Ahmet Aydın, biçerdöver aracına binerek hasat topladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: