Kurtalan'da, Öğrenciler 8 Milyon Sayfa Kitap Okudu-Kaymakamlıkça SODES Programı Kapsamında Yürütülen "Bir Nesil Bir Kitap" Yarışmasında Öğrenciler, 8 Milyon187 Bin Sayfa Kitap Okudu

Kurtalan Kaymakamlığı'nca SODES programı kapsamında yürütülen "Bir Nesil Bir Kitap" yarışmasında öğrenciler, 8 milyon 187 bin sayfa kitap okumayı başardı.

Kurtalan Kaymakamlığı'nca SODES programı kapsamında yürütülen "Bir Nesil Bir Kitap" yarışmasında öğrenciler, 8 milyon 187 bin sayfa kitap okumayı başardı.

Kaymakam Abdülhalim Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES kapsamındaki proje ile 25 okula kütüphane kurulduğunu ve okullara on bin kitap dağıtıldığını söyledi.

Proje çerçevesinde kitap okumayı teşvik etmek amacıyla, 7'si lise, toplam 31 okulda öğrenciler arasında kitap okuma yarışması düzenlediklerini belirten Can, öğrencilerin yarışmaya gösterdiği ilgiden memnun olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Can, yarışma sonunda en fazla kitap okuyan 55 öğrenciye tablet bilgisayar hediye ettiklerini ifade ederek, "Yarışmamıza 6 bin 440 öğrenci katıldı. 6 aylık sürede 8 milyon 187 bin 620 sayfadan oluşan, 72 bin 731 adet kitap okundu. Bu rakamlar müthiştir. Kurtalan gibi bir ilçe için yüz ağartıcı rakamlardır. Bundan dolayı çok mutluyuz. Amacımız Kurtalan'da okuma alışkanlığını pekiştirmek. Bu konuda önemli mesafeler aldığımıza inanıyorum. Emeği geçen öğretmenlerimize ve kitap okuyan öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: