Kurtalan'da sema gösterisi

Kurtalan İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında sema gösterisi yapıldı.

Kurtalan İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında sema gösterisi yapıldı.

AK Parti İlçe Başkanlığı, Kurtalan Ekspres Eğitim Kültür Sanat Derneği ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kürtçe ilahiler ve şiirlerin okunmasının ardından İl Müftüsü Faruk Arvas, Peygamber Efendimizin kardeşlik anlayışını anlattı.

Bütün sıkıntılarda reçetenin belli olduğunu belirten Arvas, "Etnik ve maddi fitneler nedeniyle kardeşlik duygularının unutulmaya başladığı çağımızda onun kardeşlik duygularına sarılmamız gerekir. Bütün sıkıntılarda reçete bellidir. Allahuteala'nın gönderdiği ve Peygamber Efendimizin sahip olduğu anlayıştır" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demikıran da, Peygamber Efendimizin her zaman yol gösterici olduğunu belirterek, "Onun prensiplerini ve yaşam tarzını her zaman örnek almalıyız. Bunu yaptığımız sürece sorunlarımızdan kurtuluruz" dedi.

Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi semazen topluluğu sema gösterisi sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: