Kurtarılan Tekniker, Taliban’ın Kaçırdığı Türk Mühendislerin Ailesine Seslendi

Afganistan’da Taliban tarafından kaçırılan ve 27 ay rehin tutulduktan sonra serbest bırakılan Sertaç Dikilitaş, yine...

Afganistan’da Taliban tarafından kaçırılan ve 27 ay rehin tutulduktan sonra serbest bırakılan Sertaç Dikilitaş, yine Taliban tarafından kaçırılan 8 Türk’ün ailelerinin ümitsizliğe kapılmamasını istedi.

Afganistan'ın Logar ilinin Azer ilçesinde acil iniş yapan helikopterden Taliban tarafından kaçırılan 8 Türk için “Allah bana verdiği gibi onlara da sabır verecektir” diyen Sertaç Dikilitaş, “Kaçırılan 8 ağabeylerimizin ailesinin durumunu ben anlıyorum. Aileleri benim konuşmalarımdan ‘Bu çocuk 27 ay kaldı burada. Kim bilir neler yaşadı’ diye düşünüyor olabilirler. Ben onları yaşadım diye kaçırılan 8 Türk’ün de aynı şeyi yaşayacak diye bir şey yok. Benim yaşadıklarımı yaşamaya bilirler. Çünkü Taliban’ın içinde de gruplaşma var. Nasıl bir bölgede olduklarını kimse bilemez. Fakat kaçırılanlara Allahtan sabır diliyorum. Ama ailelerinin ümitsiz olmamasını isterim. Ümitlerini hiçbir zaman kaybetmesinler. Bir ay da kalsalar, 3 ayda kalsalar ümitsiz olmasınlar” dedi.

Reklam
Reklam

Taliban’ın bu tip kaçırma eylemleriyle seslerini duyurma amacında olabileceğini ifade eden Dikilitaş, “Belki fidye talep edeceklerdir. Bir adam bir adamı neden kaçırır dilindik şeyler. Ama dilerim ki Allah’tan kaçırılanlar bir an önce sağ salim, sağlıklı bir şekilde ailelerine tekrar kavuşurlar. Ben kurtulacaklarına benim kadar rehin kalmayacaklarına inanıyorum. Ama benim şu çok zoruma gidiyor. Taliban güçleri de Müslüman sonuçta. Bizim Türk vatandaşlarından ne istiyorlar. Bizler de Müslüman’ız. Müslüman’ın üzerine fidye istiyorlarsa olur mu? Bir Müslüman, bir Müslüman’ı kaçıracak fidye isteyecek. Hiç hoş değil” ifadelerini kullandı.

Taliban’ın elinde geçirdiği 27 ayı unutmaya çalıştığını, ancak bu son olayından sonra tekrar yıkıldığını kaydeden Dikilitaş, “Kaçırılan 8 arkadaşımızın ailesi gözümün önüne geliyor, üzülüyorum, kahroluyorum. Yaşadıklarımı ben unutmaya çalışırken, kaçırılanlar aklıma geliyor, yıkılıyorum. Çünkü ben bire bir yaşadım. Eğer inançlıysanız Allah sabır veriyor. Kaçırılanlarda Müslüman insanlar. Allah o kaçırılan 8 kişiye ve ailesine sabır verecektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: