''Kürtçe ezana öncelikle Kürtler karşı çıkmalı''

Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)'nin ezanı...

Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)'nin ezanı Kürtçe okutmasıyla ezanı da siyasete alet ettiğini söyledi. Kıyak, “Bu duruma önce Kürtler karşı çıkmalı ve bu olay son olmalıdır.” dedi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, BDP’nin Kürtçe ezan okutmasıyla gerçek niyetinin ortaya çıktığını kaydetti. BDP’nin artık ‘bölücü’ olduğunun bu olayla bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Kıyak, şöyle devam etti: “Ezanın evrensel dili Arapçadır. Dünyanın neresinde okunursa okunsun ezan bu evrensel diliyle tanınır. Daha önce de ülkemizde ezan Türkçe okutuldu. Doğru olmayan bu davranıştan dönüldü. Şimdi aynı yanlışta BDP’nin ısrar etmesi ve bu yönteme sarılması anlaşılır gibi değil. Bu duruma önce Kürtler karşı çıkmalıdır.”

Reklam
Reklam

Yine BDP’nin cuma namazlarını cami yerine meydanlarda kılmalarının da doğru olmadığını vurgulayan Kıyak, bu yanlıştan da dönülmesini, Kürt halkının bu durumlara itibar etmemesini istedi. Camilerin bütün inananların evi olduğunu ve herkese açık bulunduğunun altını çizen Kıyak, “BDP’nin oyununa Kürt kardeşlerimiz gelmemelidir. Camilerimizde omuz omuza ibadet etmeyi sürdürelim. Terör örgütünün siyasi hesaplarını kutsallar üzerinden yapmasına fırsat ve prim vermeyelim.” diye belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz