Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılarla birlik ve beraberlik mesajı verdi

Midyat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen gecede Türkçe, Kürtçe, Arapça şarkılar eşliğinde halaylar...

Midyat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen gecede Türkçe, Kürtçe, Arapça şarkılar eşliğinde halaylar çekilip kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Batman'daki Midyatlılar her yıl geleneksel olarak yapılan yardımlaşma ve dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Geceye Batman Valisi Ahmet Turhan ve eşi Nuran Turhan, Belediye Başkan vekili Nergiz Ekinci, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu, Rektör A.Selam Uluçam, TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık ve ülkenin dört bir yanından gelen çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Midyatlılar Derneği Başkanı Nurullah Uçar, yaptığı açılış konuşmasında farklı din ve dillerin buluştuğu Midyat’ın sosyal ve kültürel yapısına değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Midyat’ın hayatında önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman’ın kuruluşunda da Midyatlı vatandaşların katkısı olduğuna vurgu yaptı. Vali Turhan, "Bugün Batman birlik ve beraberlik içindeyse, çan ve ezan sesini beraber duyduğunuz, dinlerin dillerin buluştuğu kaynaştığı Midyat kültürünün önemli etkisi olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu kardeşlik ve hoşgörü ortamında Batman’da daha güzel daha yaşanabilir daha müreffeh bir şehir olacak. Ben buna gönülden inanıyorum." dedi.

Ülkede barış ve kardeşliğin sağlanması temennisinde bulunan Dernek Başkanı Nurullah Uçar, "Gecemize Adana, Mersin, İstanbul, Mardin her yöreden vatandaşımız gelmiş. Bu misafirlerimizin içinde Türk, Kürt, Arap, Süryani kökenli vatandaşlarımız var. Çok renkli bir gece ülkemiz de çok renkli bir ülke. Müzisyenlerimiz Kürtçe, Türkçe Arapça şarkılar söyledi. Bu gece halay ve değişik yöresel oyunların yanı sıra ayrıca Mardin’e özgü Reyhani müziği eşliğinde oyunlar da oynadık. Reyhani müziğini çok seviyoruz, Batman’da da tanınmasını oynanmasını istedik." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: