Kürtçe Ve Türkçe Afişlerle Kardeşlik Mesajı

Kars’ta BDP’nin düzenlediği Nevruz kutlamasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, ‘Cumhuriyeti Birlikte Kurduk Birlikte Yaşatıyoruz.’...

Kars’ta BDP’nin düzenlediği Nevruz kutlamasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, ‘Cumhuriyeti Birlikte Kurduk Birlikte Yaşatıyoruz.’ yazılı Türkçe ve Kürtçe afişi kardeşliği pekiştirdi.

Kars’ta Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü programı ile çakışan Nevriz kutlaması, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) organizesinde okunan Kürtçe türküler eşliğinde çekilen halaylar ve yakılan nevruz ateşi ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, başlatılan diyalog süreciyle bugün kutlanan nevruzun, tarihi bir nevruz olduğunu ve herkesin bu sürece çok ciddi yaklaşması gerektiği söyleyerek, "Herkesi bu sürece dikkatli yaklaşmaya çağırıyorum. Umuyor ve diliyoruz ki bu alanda, Azeri, Terekeme ve Yerli kardeşlerimizle, Türkler ve Kürtler hep beraber önümüzdeki nevruzu kutlayalım." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: