Kürtler referandum için Kerkük'te

KERKÜK (İHA) - Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentine akın eden Kürt gruplar, önümüzdeki günlerde yapılması öngörülen referandum için kayıt başvurularını hızlandırdı.

Daha önce ülkenin kuzeyinde yer alan Kerkük kentindeki yerlilerin arazilerine el koymak için gelen Kürt gruplar, aynı kente bu kez referandum için akın ediyor.

Özellikle, Duhok, Süleymaniye ve Erbil bölgesinden gelen grupların, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan referandum için kayıt başvurularına hız verdikleri gözlendi.

Kürtler'in, Türkmenler'in yoğunlukta olduğu Musalla bölgesindeki okullarda kayıt işlemlerini yaptırdığı dikkat çekerken, Türkmen ve Arapların endişeleri giderek artıyor. Yer yer uzun kuyrukların oluştuğu başvurularda, kayıt belgelerinin ise yine aynı bölgede bulunan Azadi Polis Karakolu'ndan alındığı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan Kerkük'ün bu şekilde nüfus yapısının değişeceğini savunan Türkmenler, benzer ihlalin geçtiğimiz Ocak ayında yapılan genel seçimlerde de yaşandığını ve buna bilinçli bir şekilde göz yumulduğunu belirtiyor.

Geçtiğimiz günlerde Kürt grupların Kerkük'e girerek, yerlilerin tapulu ev arazilerine el koymasının ardından yer yer silahlı çatışmalar çıkmıştı.