Kürtlerin 'ABC'si mi ElifBa'sı mı?' konulu toplantı yapılacak

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD, Stratejik Tahlil Ve Çözüm Yöntemleri-2012 kapsamında 'Kürtlerin ABC’si mi, ElifBa’sı...

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD, Stratejik Tahlil Ve Çözüm Yöntemleri-2012 kapsamında 'Kürtlerin ABC’si mi, ElifBa’sı mı?' konulu beyin fırtınası toplantısı gerçekleştirecek.

USTAD tarafından yapılan açıklamada, 'StratejikTahlil ve Çözüm Yöntemleri-2012' kapsamında gelenekselleşen beyin fırtınalarına 19 Mayıs'ta Mardin’de devam edileceği belirtildi.
Anadilde eğitim ve kültürel dejenerasyon meselesinin yoğun bir şekilde konuşulduğu bu günlerde konuya farklı bir bakışla katkıda bulunmak istediklerini belirten USTAD Başkanı Ahmet Akgül, bir milletin kimliğini ortaya koymasında ayırt edici en önemli özelliğin dil olduğunu söyledi. Akgül, "O dile dair en güzel örnekleri ise dilin kendine has alfabesiyle yansıtmak mümkündür. Tüm darboğazlara rağmen geleneksel yapısını devam ettirmeyi başaran bölge insanının yeni anayasadan beklentileri vardır. Harf inkılâbının, yeniden dirilen bir halk için neleri getireceği beyin fırtınasında konuşulacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: