Kurtulmuş: AK Parti Ile Bütünleşme Süreci Kısa Sürede Tamamlanacak

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşme sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını...

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşme sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

Irak İslam Partisi Genel Sekreteri Ayad el Samarrai'yi parti genel merkezinde kabulünde konuşan Kurtulmuş, Irak'ta etnik ayrımcılığa karşı olduklarını bildirdi. Bölgede sorunların dış güçlere kalmadan çözülmesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, bölgede rejimlerin değişebileceğini, ancak bölge halklarının kıyamete kadar kardeşçe, aynı ümmetin fertleri olarak yaşayacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının AK Parti ile bütünleşme sürecine ilişkin soruları üzerine Kurtulmuş, sürecin en kısa zamanda biteceğini bildirdi.

Irak İslam Partisi Genel Sekreteri Samarrai de Türkiye'deki siyasi hareketleri yakından izlediklerini vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Samarrai, Irak ile Türkiye arasındaki gerginliğin geçici olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: