Kurtulmuş: CHP Rakipsiz Tek Başına Seçime Girse Bile Yüzde 30'u Geçemez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de bütün partileri kapatılsa ve CHP rakipsiz tek...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de bütün partileri kapatılsa ve CHP rakipsiz tek başına seçime girse dahi bu milletten yüzde 30'dan fazla oy alamayacağını iddia etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya Konevi Kültür Merkezinde düzenlenen
İl Danışma Meclisi toplantısında, Türkiye'de gücü elinde bulunduranların millete zorla siyaset, yaşam tarzı ve dünya görüşü dikte ettirmeye çalıştıklarını hatırlattı. "Millete giydirmeye çalıştıkları deli gömleğini millet giymedi." diyen Kurtulmuş, bu güç odaklarının milletin oyuyla iktidar olamayacaklarını bildikleri için Türkiye'yi hep kara bir tünelin içerisinde tuttuklarını anlattı. Milletin her seçimde askeri vesayetin karşısında karşısında kimi görürse ona oy verdiğini belirten Kurtulmuş, "Halk bu vesayet düzeneğinin siyasi temsilcisi olarak gördüğü Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermiyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Numan Kurtulmuş konuşmasında şunları söyledi: "CHP bu milletten hiçbir zaman iktidar olabilecek oyu alamıyorsa bu CHP'li arkadaşların çok kabiliyetsiz, tecrübesiz olduklarından kaynaklanmıyor. Peki neden Cumhuriyet Halk Partisi başarılı olamıyor? CHP zihniyeti milletin durduğu yerde durmuyor da ondan. Onun için başarısız oluyor. Türkiye'de bütün partileri kapatsanız, bütün partiler seçimden çekilse, CHP tek başına seçime girse bu milletin yüzde 30'undan fazlası CHP'ye oy vermez."

Konuşmasında Türkiye'nin terörle mücadelede geldiği noktaya değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "30 küsür senede 32 bin kişi ölmüş, 1 trilyon dolar kaybımız var. Türkiye bu insan gücünü kendi kalkınmasına kullansaydı, bugün 40 bin dolar milli gelir seviyemiz olurdu. Bu terörün yetişmesi için zemini kim hazırladıysa; 12 Eylül işkencehanelerinde, Diyarbakır Cezaevi'ni PKK'nın eğitim yuvası haline getirenlerin bu terörün büyümesinde hiç mi payı yok. Bir gram Türkçe bilmeyen insanlara zorla, işkencelerle Türkçe metinler ezberletenlerin PKK'nın gelişmesinde hiç mi katkısı yok. Affedersiniz, insanlara dışkı yedirenler, tırnaklarını sökenler, aile fertlerine gözlerinin önünde tecavüz edenlerin, ettirenlerin bu terörün gelişmesinde hiç mi katkısı yok. Bunlar eski Türkiye'nin işleriydi. Bugün yeni bir Türkiye var ve yeni Türkiye'de bu gibi insanlık ve hukuk dışı işlere yer yok." dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, konuşmasının ardından Numan Kurtulmuş'a günün anısına hediye verdi. Numan Kurtulmuş, programın sonunda Konya'da HAS Parti'den AK Parti'ye katılanlara rozetlerini taktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: